OPEN DOMEIN nieuws nr. 13

IN DEZE EDITIE

  1. Storing
  2. ALV
  3. Knutseldag
  4. Doeners
  5. ISOC
  6. Petitieproject
  7. SPAM en virussen
  8. Nederlandse webmail-spellingchecker
  9. Lidmaatschap VOD

 


1. Storing

Afgelopen 11 januari werden onze systemen getroffen door een grote storing waardoor de data van een groot aantal gebruikers verloren is gegaan. Nogmaals onze excuses voor de overlast.

We wijzen erop dat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar backups van zowel de website als de eventueel op onze server staande mail. Zie ook op www.deds.nl de link naar onze doenerssite voor backuptips.
De door de storing gewiste sites worden niet zonder toestemming van u als gebruiker teruggeplaatst.


2. ALV

De Algemene Leden Vergadering is gehouden op zondag 5 juni. Het bestuur werd herkozen.

Na de vergadering (± 14.50 uur) was er een klusmiddag waarbij verschillende klussen zijn verwezenlijkt, waaronder de mailinglists en waarbij de DNS, redirects en database zijn verbeterd.


3. Knutseldag

Deze werd gehouden op 5 juni na de alv, zie hierboven.
Afgelopen 19 mei is een nieuwe server in gebruik genomen en zijn onze servers met geheel nieuwe software voorzien. Er is op de knutseldag nog veel fine-tuning verricht aan de nieuwe servers; een aantal zaken waren niet helemaal goed afgeregeld (zie punt 2 ALV). Dat is nu gebeurd, zodat nu pas de VODMAIL verzonden kon worden.


4. Doeners

De doeners-tips pagina is intussen uitgegroeid tot een verzameling meer specifiek gerichte deel-sites, waaronder computer- en fototips, backup- en homepages maken, javascript, onze knoppen en logo's, en meer:
zie Doeners.
Zin om hier wat energie en tijd in te steken? Laat het ons weten op onze helpdesk

De layout van de DeDS-site wordt aangepakt. Een groep doeners is aan het brainstormen en dit zal hopelijk tot een verfrissend resultaat leiden.


5. ISOC

De vereniging Open Domein host de mailinglists van ISOC: Internet Society is een vereniging die in 170 landen actief is, en die een toegankelijk, stabiel en veilig internet op wereldschaal nastreeft. Zij doet dat door middel van gevraagde en ongevraagde adviezen, concrete projecten en door kennis beschikbaar te stellen voor belanghebbenden.


6. Petitieproject

Het petitieproject www.petities.nl ziet er veel beter uit dan de voorgaande versie!

Wij bevelen u aan om opensource.petities.nl te ondertekenen.


7. SPAM en virussen

Er worden de laatste tijd veel virussen rondgestuurd met afzenders als:
- service@opendomein.nl
- admin@opendomein.nl
- info@opendomein.nl
- info@deds.nl

Doorgaans bevatten deze berichten een in het Engels gestelde titel zoals Subject: Security measures enz. U moet deze virussen bij voorkeur niet openen.

Er wordt nog aan ons spamfilter gewerkt.


8. Nederlandse webmail-spellingchecker

Onze webmail is sinds kort voorzien van een Nederlandstalige spellingschecker.


9. Lidmaatschap VOD

Het lidmaatschap van DeDS (gebruiker) is gratis. Er is één account per gebruiker toegestaan. U kunt ons steunen door lid te worden van VOD (lid) waaraan lage kosten zijn verbonden. VOD-leden hebben toegang tot meer diensten, zie onze Ledenaccount-principe-regeling.

De contributie bedraagt nog steeds 15 euro per jaar. De datum gaat financieel in per de eerste van de volgende maand (nadat uw eerste betaling is ontvangen).

Ledenaccounts-principe-regeling: het standaard VOD-ledenaccount kost 15 euro per jaar. Daarvoor krijgt u maximaal 3 DeDS-accounts en 100MB totaal aan webruimte. Voor 25 euro krijgt men maximaal 300MB en voor 35 euro maximaal 500MB. De leden kunnen daarbij gebruik maken van PHP en een MySQL database.