OPEN DOMEIN nieuws nr. 16

IN DEZE EDITIE

  1. Nieuwe servers
  2. Naamgeving nieuwe servers
  3. Algemene Leden Vergadering
  4. Knutseldag
  5. Pyro project
  6. Petitie project
  7. Doeners
  8. Bezwaarplicht
  9. Lidmaatschap VOD

 


1. Nieuwe servers

Sinds een paar weken hebben we twee nieuwe servers in gebruik. Naast de huidige diensten zullen deze onder meer worden ingezet voor spamfiltering en viruschecken. Spam berichten worden wel doorgezonden, maar in het subject staat [SPAM]. U kunt hier zelf op filteren.

De servers moeten een naam krijgen; hiertoe nodigen we iedereen uit om een voorstel te doen, zie hieronder.


2. Verzin nieuwe namen voor onze servers

Tijdens de knutseldag worden officieel de nieuwe namen van onze twee servers gekozen. U wordt uitgenodigd om zo origineel mogelijke namen in te sturen. Er is inmiddels een jury samengesteld die uit alle inzendingen de leukste namen zal kiezen.

Eis:
maximaal 8 karakters (onze systeembeheerders tikken het nogal vaak... en we willen ze geen RSI bezorgen)
U kunt uw inzendingen sturen naar:
prijsvraag@deds.nl


3. Algemene Leden Vergadering

De Algemene Leden Vergadering wordt gehouden op zaterdag 3 juni. Deze begint om 11.00 uur en is alleen toegankelijk voor VOD-leden. Bent u VOD-lid en hebt u het lidmaatschapsgeld voor het lopende verenigingsjaar nog niet betaald, dan wordt u vriendelijk verzocht dit alsnog te doen. Na de vergadering (na 14:00 uur) is er een klusmiddag waarbij ook niet-leden van harte welkom zijn. De plaats is Ceintuurbaan 247 HS te Amsterdam (telefoon 020-6761236)


4. Knutseldag

De nieuwe servers krijgen dan een definitieve naam.
Er is gelegenheid om onder het genot van een drankje toepassingen en modules te bespreken en te implementeren.


5. Pyro project

De Vereniging Open Domein maakt van de DeDS-site gamekeeper.deds.nl het zelfstandige project genaamd "Pyro" (Vuurwerk en Explosieven).


6. Petitie project

Het Petitie project petities.nl loopt goed!


7. Doeners

De Doeners site doeners.deds.nl bevat weer meer tips. Als U nog goede ideeen voor deze heeft, meld het dan!


8. Bezwaarplicht

Op 14 december 2005 heeft het Europees Parlement ingestemd met een richtlijnvoorstel dat telefonie- en internetaanbieders verplicht om verkeersgegevens te bewaren. De uitslag van de stemming was: 378 voor, 197 tegen en 30 onthoudingen.


9. Lidmaatschap VOD

Het lidmaatschap van DeDS (gebruiker) is gratis. Er is een enkel account per gebruiker toegestaan. U kunt ons steunen door lid te worden van VOD (lid) waaraan lage kosten zijn verbonden. VOD-leden hebben toegang tot meer diensten, zie hiervoor opendomein.nl. De contributie gaat in per de eerste van de maand en bedraagt nog steeds 15 euro per jaar. De datum gaat financieel in per de eerste van de volgende maand. Ledenaccounts-principe-regeling: het standaard VOD-ledenaccount is 15 euro met maximaal 3 accounts en 100MB totaal aan webruimte. Voor 25 euro krijgt men maximaal 300MB en voor 35euro maximaal 500MB. Degenen die zich inzetten voor de vereniging krijgen meer mogelijkheden. Alle vrijwilligers, die gebruikersgegevens kunnen benaderen, hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend.