OPEN DOMEIN nieuws nr. 35

 IN DEZE EDITIE 35

1. SMTP server
2. De buren in DeDS
3. Petities.nl upgrade
4. DDS in het Amsterdam Museum
5. ALV Open Domein
6. Vakantie
7. Vacatures
8. Afmelden?


1. SMTP server

De DeDS biedt geen SMTP server voor uitgaande mail. Voor telefoons e.d. is onze Squirrelmail niet erg handig, en voor de mailprogramma's op de telefoons is het niet handig om voor uitgaande mail steeds de provider van het netwerk te moeten kiezen, of het is duur de telefoonprovider te gebruiken. De vereniging Open Domein biedt haar leden wel een SMTP server, waarmee overal kan worden uitgebeld. Om lid te worden gaat u naar opendomein.nl/lidmaatschap.


2. De buren in DeDS

In de vorige nieuwsbrief deden we de oproep om minstens twee buren te kiezen in DEDS. Het begin staat op deds.nl/buren en we hopen dat hier de eerste 'straten' in deze digitale stad ontstaan. Mail uw toevoeging naar bestuur@opendomein.nl.


3. Petities.nl upgrade

In 2015 zal het andere grote project op onze servers, petities.nl, een grote upgrade krijgen. De huidige website is alweer uit 2009. Nu is het nog mogelijk om suggesties te doen voor de nieuwe site: webmaster@petities.nl

Om inzicht te geven in wat de stichting Petities.nl doet verschijnt er elk jaar in de zomer een jaarverslag, zie http://jaarverslag.petities.nl
 

4. DDS in het Amsterdam Museum

De site van het amsterdammuseum over de DDS wordt steeds mooier http://hart.amsterdammuseum.nl/71509/nl/re-dds/


5. ALV Open Domein

De DeDS is een project van de vereniging Open Domein. De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op 21 juni 2015 in Amsterdam. ALs u iets met onze DeDS of onze vereniging wil, kunt u dus nog lid worden, en kunnen we uw wensen in behandeling nemen.

We merken, dat onze gebruikers minder geïnteresseerd zijn in de betrekkelijk kleine gratis webruimte die de DeDS biedt, maar dat er weer veel meer belangstelling is voor onze zeer betrouwbare mail. We hebben naar aanleiding van de huidige privacy issues onze visie aangepast en profileren ons als het veilige en transparante alternatief voor grote e-mail providers.


6. Vakantie

Dit jaar gaan we in de vakantie bekijken, of we de DeDS website kunnen aanpassen aan telefoons e.d. Dat is met de huidige drupal-versie niet goed mogelijk. ALs er nog iemand een goede en vooral betrouwbare oplossing heeft, dan houden wij ons aanbevolen.


7. Vacatures

Open Domein heeft altijd vacatures voor vrijwilligers. Zie https://opendomein.nl/organisatie/vacatures. We zijn nu vooral op zoek naar een student die een betere interface voor DeDS wil maken, bijvoorbeeld als afstudeerproject.


8. Afmelden?

U ontvangt dit bericht omdat u een DeDS account heeft aangemaakt bij vereniging Open Domein.

Gebruikt u uw DeDS account niet meer of wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Dan kunt u uw DeDS zelf opheffen. Ga dan naar Mijn account, vul uw DeDS gebruikersnaam en wachtwoord en kies vervolgens voor 'verwijder mijn account'.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Via wachtwoord vergeten vraagt u een nieuw wachtwoord op.

Heeft u naar aanleiding hiervan meer vragen? Via helpdesk@deds.nl helpen we u graag verder.