OPEN DOMEIN nieuws nr. 40

In deze editie:

  1. Beste wensen
  2. Andere sponsor, in 2020 één dag offline
  3. Gebruikers gevraagd lid te worden
  4. Freedom Internet
  5. Nieuwjaarsborrel 2020
  6. Het internet is stuk, maar we kunnen het repareren
  7. Bedankt dat u DeDS steunt


1. Beste wensen

Open Domein wenst u een voorspoedig 2020. De kerstvakantie is traditioneel één van onze drukste periodes, waarbij veel mensen gebruik maken van onze diensten. We verwachten weer veel mooie nieuwe websites.


2. Andere sponsor, in 2020 één dag offline

U heeft mogelijk al uit het nieuws vernomen dat internetprovider XS4ALL zal verdwijnen. Door deze beslissing van KPN verdwijnt ook onze sponsor. We zijn heel dankbaar voor de wijze waarop we gedurende lange tijd zijn gesponsord door XS4ALL.

Dat betekent voor u dat we ergens in 2020 een dag off-line gaan. We verhuizen dan de servers van XS4ALL naar een nieuwe locatie. Wilt u met ons meedenken over een nieuwe sponsor? We horen het graag.


3. Gebruikers gevraagd lid te worden

DeDS biedt aan niet-leden maar beperkte opslagruimte online. De limiet op e-mail heeft een poosje uit gestaan. Een aantal DeDS gebruikers heeft in die periode meer e-mail op onze servers bewaard dan binnen de limiet past. We hebben deze mensen gevraagd lid te worden.

Behalve dat leden extra ruimte krijgen (en optioneel PHP ondersteuning en uitgaande e-mail via DeDS), krijgen ze ook een stem waarmee ze invloed hebben op het beleid van onze vereniging.

Zeker het komende jaar, waar we afscheid nemen van onze sponsor, kunnen we iedere bijdrage goed gebruiken om de hostingkosten te betalen tijdens de overbruggingsperiode tot we een nieuwe sponsor hebben.

Bent u net als wij een tevreden gebruiker van DeDS.nl? Dan willen we ook u vragen om lid te worden. Een lidmaatschap kost €15 per jaar. https://opendomein.nl/lidmaatschap

4. Freedom Internet

XS4ALL verdwijnt, maar dat betekent niet dat de mensen achter en de cultuur van X4ALL verdwijnen. Met crowdfunding is er een nieuwe provider opgericht met de naam Freedom Internet. Op dit moment kunt er alleen nog terecht voor een professionele e-maildienst (inclusief domeinnaam), en in 2020 zullen ze ook internettoegang gaan bieden. Deze provider is wat ons betreft een aanrader omdat ze - vanzelfsprekend - net zo hechten aan privacy en goede service als wij. https://freedom.nl


5. Nieuwjaarsborrel 2020

Op 16 januari 2020 organiseert de Internet Society in samenwerking met allerlei organisaties, waaronder de vereniging Open Domein, weer een nieuwjaarsborrel in Amsterdam. Dit is een uitstekende gelegenheid om met ons de ontwikkelingen in 2019 na te beschouwen en die voor 2020 te anticiperen.

Meld u gratis aan op https://newyear.isoc.nl en dan krijgt u toegang tot dit mooie evenement met eten, drinken en een boeiend programma.


6. Het internet is stuk, maar we kunnen het repareren

De oud-burgemeester van DDS, Marleen Stikker, heeft een boek geschreven over wat er allemaal mis is met het internet nu. Het is te lezen als een pleidooi voor waar vereniging Open Domein voor staat en waar u dus al deel van uitmaakt. Vraag anderen daarom om ook net als u een adres @deds.nl te nemen. Meer over haar boek op https://waag.org/nl/article/het-internet-stuk-0

7. Bedankt dat u DeDS steunt

DeDS biedt niet commerciële e-mail en webhosting op een onafhankelijk platform, en daar zijn we trots op. Bedankt dat u DeDS gebruikt!